Tyyni kevät

illalla

Tämän kevään tyyneys on mielessä. Viime vuonna näihin aikoihin Utön koulun tulevaisuus tuntui olevan suuremmassa vaarassa kuin koskaan ennen. Varmuus koulun jatkumisesta saatiin vasta kesällä, monen kuukauden epävarmuuden jälkeen. Tänä keväänä tuntuu mukavalta. Näin varhaisessa vaiheessa on tiedossa, että ensi syksynä koulussa opiskelee ainakin viisi oppilasta. Mukaan mahtuu useampikin.

JOTAIN GATESIN KENGÄSTÄ

Olipa kerran suutari. Hänen nimensä oli Jaakko, ja hän oli työssänsä erittäin hyvä.

Eräänä päivänä Bill Gates, maailman rikkain mies, tuli Jaakon liikkeeseen. Hän antoi Jaakolle SUPERDUPERHYPERKYBERFOTONIPROTONI-ainetta. Hän sanoi salaperäisesti: ” Tee minulle superduperhyperkyberfotoniprotonikengät”. Jaakko sanoi: ” En tiedä mitään tästä sinun superduperhyperkyberfotoniprotoniaineestasi.”  Gates vastasi: ”Opit ensi yönä. ”

Ennen kuin Jaakko ehti vastata, Bill oli jo ovella. Hän asteli kohti lentävää  autoaan, jonka hänen yksityiset insinöörinsä olivat hänelle tehneet. Hän avasi oven, käynnisti auton ja lensi taloonsa, jossa oli 15726 makuuhuonetta, 11623 keittiötä ja 16893 Wc:tä. Bill laskeutui lentoautokentälleen, jonka hänen yksityisinsinöörinsä olivat rakentaneet. Hän kävi syömässä iltapalaa keittiössä nro 8791. Syötyään Bill meni nukkumaan makuuhuoneeseen nro  14206. Hänellä oli suuria suunnitelmia seuraavalle päivälle.

Sinä yönä Jaakko oppi, kuinka tehdä kengät superduperhyperkyberfotoniprotoniaineesta. Se oli yllättävän helppoa. Hän vain tökki suutarin työkaluillaan superduperhyperkyberfotoniprotoniainetta ja se muuttui kengäksi kauniissa  violetissa savussa. Suutari halusi ainetta heti lisää, hänhän voisi rikastua sillä. Hän  oli ikävä kyllä saanut vain yhden kengän aineesta, se ei riittänyt muuhun.-..

Aamulla kello seitsemän Bill Gates laskeutui lentoautollaan Jaakon liikkeen eteen. Hän potkaisi oven alas ja huusi: ” TÄMÄ ON RYÖSTÖ ! ! !” Bill otti taskustaan taskukokoisen taskukonekiväärin, jonka hänen salaiset yksityisinsinöörit olivat tehneet. ( Salaiset yksityisinsinöörit ovat niinkuin yksityisinsinöörejä, mutta salaisempia ) Sitten Bill alkoi ampua ympäriinsä. Kaikki suutarin kengät menivät ihan reiille. Hän kysyi Jaakolta: ”MISSÄ KENKÄNI ON ???”  Suutari, joka oli tähän asti väistellyt ampumista, sanoi : ” Taskussani !! ” Nyt Bill meni ja mottasi suutarilta tajun kankaalle. Hän otti superduperhyperkyberfotoniprotoni-kengän taskusta ja laittoi miljardi dollaria kengän tilalle. Sitten Bill juoksi ulos liikkeestä autoonsa ja lensi pois auringonlaskuun. Ilmassa hän päätti kalastaa muutamia lentokaloja. Hän laittoi automaattiohjauksen päällke, avasi ikkunan ja roikotti rennosti jalkojansa ulkona. Hän oli jo laittanut kengän jalkaansa. Mutta yhtäkkiä se putosi mereen ja siellä se ajelehti tuhat vuotta kunnes päätyi Utön saarelle. SDHKFP-aine ei tuhoudu koskaan.  Eppu

leppä kukkii

Advertisement
Kategoria(t): äidinkieli, kevät, Tarina Avainsana(t): . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Yksi vastaus artikkeliin: Tyyni kevät

  1. Anne Turunen sanoo:

    Juku, mikä tarina!! 😀

    Meidän tytöllä on yksi kenkä ja yksi pieni varvastossu Utöstä. Ne löytyivät viimeisellä liikuntatunnilla. Nyt hän kerää kenkiä pihallemme, oman koulun läheltä metsästä on jo löytynyt.

    Terveisiä kaikille reippaille Utön lapsille ja opettajalle myös!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s