Tarinajakson tuotantoa

Olemme edenneet kenkäteemassa tarinoihin. Pelkäsin etukäteen, että olemme kolunneet rannat ja kuluttaneet ajotavaroiden aiheet loppuun. Mutta toisin kävi. Sain kokea opettajan flow-tilaa, kun oppilaat raapustivat hiljaa tarinoitaan kysymättä kertaakaan kuinka monta riviä on pakko kirjoittaa.  Tässä ensimmäinen juttu.

ah

KENKÄ

Minut on valmistettu brasilialaisessa tehtaassa noin kymmenen vuotta sitten. Samassa tehtaassa tehtiin päivittäin satoja kaltaisiani kenkiä. Ensimmäinen muistoni on, että minut laitettiin pieneen pahvilaatikkoon toisen samanlaisen kengän kanssa. Minä ja tämä toinen kenkä olimme täysin samanlaisia, paitsi että hän oli peilikuvani. Meistä tuli heti ystäviä. Juttelin monta tuntia uuden ystäväni kanssa, enkä edes huomannut, että meidät siirrettiin tehtaasta kylmään ja pimeään varastoon. Onneksi aika kului nopeasti ja pääsimmekin pian kauppaan. Kaupan hyllyllä oleminen oli hauskaa, mutta myös pelottavaa, sillä ympärillämme pyöri paljon pieniä lapsia, ja pelkäsin heidän pudottavan minut ja ystäväni. Pian kuitenkin eräs hyvin värikkäästi pukeutunut mies käveli luokseni, vei kassalle ja laittoi muovipussiin.

Ensin en pitänyt ollenkaan kenkänä olemisesta ja meinasin karata ystäväni kanssa monta kertaa, mutta totuin nopeasti asiaan. Kenkänä oleminen oli sittenkin mukavaa, sillä mies piti meistä kovasti ja käytti meitä lähes joka päivä. Sitäpaitsi sain olla parhaan ystäväni kanssa koko ajan. Kunnes tapahtui jotain kauheaa.

Olimme rannalla ja mies käveli matalassa vedessä, ja minä olin tietenkin hänen jalassaan, samoin ystäväni. Yhtäkkiä suuri aalto tuli, ja lähdin ajelehtimaan kauas pois kaveristani ja ystävällisestä omistajastani.

Kelluin aaltojen mukana monia vuosia ja olin hyvin yksinäinen ja surullinen. Yhtenä aamuna kuitenkin huomasin, että olin joutunut saarelle. Olin hyvin iloinen, sillä nyt näkisin varmasti toisia kenkiä ja ihmisiä ! Kesti kuitenkin taas vuosia ennenkuin ryhmä lapsia löysi minut ja toi minut paikkaan, jossa oli lämmintä ja muita kenkiä. Nyt olen taas iloinen, sillä olen saanut paljon kenkäystäviä. Anni

Advertisement
Kategoria(t): äidinkieli, Tarina Avainsana(t): , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

2 vastausta artikkeliin: Tarinajakson tuotantoa

  1. Susanna sanoo:

    Ihana tarina! Todella sympaattinen ja oivaltava.

  2. Anne Turunen sanoo:

    Voi miten taitavasti kirjoitettu tarina!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s