Etäkoululaiset

Suomen koululaiset osallistuvat viruksen torjuntaan pakertamalla kotona opintojaan. Vanhemmat tuskailevat omien etätöidensä ja lastensa tukemisen keskellä. Opettajat pyrkivät tekemään työtään poikkeusolosuhteissa paikallisten mahdollisuuksien mukaan. Etäyhteyksien ylläpitämiseen tarvittavia laitteita on vaihtelevasti. Samoin niiden käyttämiseen tarvittavia taitoja . (sekä aikuisilla että lapsilla )  Laitteiden puuttuessa opiskelu muistuttaa helposti läksyjentekoa. Taitoaineiden tavoitteisiin pyrkimisessä joutuu kekseliäisyys koville.

Meidän pienen syrjäkylällä sijaitsevan koulun kohdalla ovat asiat hyvin. Etäyhteyksien ylläpito toimii sekä laitteiden että taitojen puolesta. Opettajalla ja koulunkäynninohjaajalla riittää aikaa kaikkien opastamiseen. Tieto- ja viestintätekniikassa loikkaavat tänä keväänä eteenpäin sekä opettajat, oppilaat että vanhemmat.

Koneilta ja työpöytien ääreltä pitää lähteä välillä liikkeelle. Alla olevan tehtävän oppilaat pystyivät tekemään yksin tai perheen kanssa.

Vie kotoasi jokin hahmo turistikierrokselle Utössä/Jurmossa. Hahmo ottaa matkalla selfieitä seuraavista asioista . Miten saavuin saareen ?  Saaren korkein kohta. Eväshetki. Bongaan hautausmaan. Kaunein paikka.  Lähetä kuvat opettajalle.

Rusko-hiiren retki

nalle saapuu copynalle korkealla copynallen välipala copynalle hautausmaalla copynallen paikka copy

 p.s. Kirjoittaja on heikoin lenkki tässä loikassa. Onneksi eläkeläisellä on vain muutama tunti hoidettavana ja nuoremmat opastavat.

Advertisement
Kategoria(t): Uncategorized. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Yksi vastaus artikkeliin: Etäkoululaiset

  1. Susanna sanoo:

    Hui! Jännältä näyttää Rusko-hiiren Utön-retki! Tsemppiä myös koululaisille ja opeille!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s