Kenkien uusi elämä

Pääsiäismyyjäisissä oli tuunattujen rantakenkien näyttely. Rakenteluun käytettiin rannalta löytyneitä roskia, maalia ja liimaa.

brasilialainen tossu

brasilialainen tossu

 

rofo

rofo

 

juoksu-jokke

juoksu-jokke

 

kiinalainen julmasilmä

kiinalainen julmasilmä

 

tröötti

tröötti

 

maalimassa

maalimassa

 

Kallen kenkä

Kallen kenkä

 

tuijottava katse

tuijottava katse

 

saari

saari

 

Kenkä

Eräänä tiistaiaamuna mestarimaalari von McMaalarin maalipurkkiin osui kenkäpari. Von McMaalari otti kengät heti itselleen ja rupesi käyttämään niitä työkenkinään. Kun tiistain ensimmäinen asiakas tuli, hän heti huomasi von McMaalarin uudet kengät. Hän kehui niitä ja sitten hän antoi maalattavan juttunsa. Von McMaalari maalasi jutun ja asiakas lähti.

Joitakin kuukausia myöhemmin tavallisena maanantaiaamuna von McMaalarin luottoasiakas Winston Churchill tuli käymään. Hänen rautaverhostaan oli kuvainnollinen maali kulunut ja hän halusi uusia sen ennen seuraavaa natsitaisteluretkeään.

Maalattuaan Winstonin rautaverhon kuvainnolliseksi von McMaalari huomasi, että hänen maalauskenkänsä olivat rikki. Hän kirosi kengät isoisoisoisoäitinsä noitakirouksen avulla ja sitten hän heitti ne roskasäkkiin, joka muodostui roskista. Seuraavana viikonloppuna, kun hänellä oli vapaata, hän valjasti härkänsä, laittoi roskasäkin roskalavalle ( joka sekin muodostui roskista ) ja lähti kaupungille. Siellä hän heitti roskasäkin roskakoriin ja meni ostamaan uusia kenkiä ja muita juttuja. Hän ei ollut huomannut, että matkalla kaupunkiin yksi kengistä tippui mereen. Meressä kenkä kellui kaksikymmentäviisi vuotta, kunnes se lipui rannalle, jossa se löydettiin ja poimittiin. Kirouksen oli ollut tarkoitus estää ihmisiä koskaan poimimasta kenkää, mutta merivesi laimensi kirousta niin, että siitä on vain mahdoton kirjoittaa tarinaa. Mutta minä mestarillinen ja mahtava kirjoittaja, onnistuin kirjoittamaan siitä syvän ja kompleksisen tarinan. Ilman minua tämä tarina ei olisi olemassa.

Kirjoittanut : Matti B McKello  Lukenut : Riitta Tahtovirta  Haukkunut: Jukka Mikkola

 

Advertisement
Kategoria(t): äidinkieli, Tarina Avainsana(t): , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Yksi vastaus artikkeliin: Kenkien uusi elämä

  1. Susanna sanoo:

    Oho! No olipa tosiaan ”kompleksinen” tarina. 🙂 Ja aivan upeita kenkiä!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s