Elokuvia ja elokuvista

filmaajat

Opiskelijoiden elokuvausryhmä majakan kupeessa

Äidinkielen kirjallisuusjakson jälkeen siirryimme elokuviin. Olemme ainakin neljänä vuotena peräkkäin  tutustuneet elokuvien tekemiseen. Yksi oppilaista on ollut kaikissa projekteissa mukana, joten hänellä on jo monipuolinen kokemus elokuvan tekemisestä. Olemme tehneet useaan kertaan käsikirjoituksia, suunnitelleet kuvakulmia, kohtauksia, rekvisiittaa. Olemme näytelleet, kuvanneet ja leikanneet. Tänä vuonna tutustumme valmiisiin elokuviin. Ensimmäiseksi katsoimme elokuvan nimeltä Ystäväni Winn-Dixie.

Ystäväni Winn-Dixie kertoo tytöstä, jonka nimi on Opal.Kun Opal tapaa kulkukoiran, hän ystävystyy sen kanssa heti ja nimeää koiran Winn-Dixieksi. Koira auttaa Opalia ystävystymään useampaan ihmiseen.

Mielestäni elokuva oli ihan hyvä näyttelyn ja juonen toteuttamisen vuoksi, mutta juoni itsessään on sama kuin muissa elokuvissa.  *** 1/2  Mirko

Kuvakulmia miettimässä

Kuvakulmia miettimässä

Mielipiteet elokuvasta vaihtelivat kovasti ja keskustelu katsomisen jälkeen oli yhtä mielenkiintoista kuin itse katselu. Toisella äidinkielen tunnilla etsimme sanaluokkia, esitimme pantomiimeja ja tutkimme tunnelmia.  Elokuvasta riitti materiaalia monipuoliseen harjoitteluun.  Sattumalta Utössä oli kuvataideakatemian opiskelijoita tekemässä juuri omaa elokuvaa. Yritimme mennä katsomaan kuvauksia, mutta osuimme hetkeen, jolloin oli käynnissä seuraavan  kohtauksen suunnittelu. Glamouria kuvauksissa on harvoin, odottelua sitäkin enemmän… Lopuksi vakiokevätkuva.

talventähdet

Advertisement
Kategoria(t): kevät, Luokkatyötä, Yhteistyö Avainsana(t): , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s