Haaveilujen päätös

Emme lopettaneet tutkimuksia kesken, vaikka tänne blogiin ei ole tullut merkintöjä.  Keräsimme koulun rannasta simpukoita. Kiertelimme etelärannalla purkkiemme ja haaviemme kanssa. Löysimme monenlaisia leviä ja vesikasveja vielä näin myöhään syksyllä. Harmi, etteivät open taidot riitä mikroskooppikuvien ottamiseen. Oli ihmeellistä katsoa suolilevän sisälle. Siellä uiskenteli pienenpieniä äyriäisiä ja toukkia. Rakkolevä oli syöty rakottomaksi. Ahdinparta ei ollutkaan pelkkää ahdinpartaa vaan joukossa oli erivärisiä levänpätkiä. Viimeisellä aiheeseen liittyvällä retkellä tunkeuduimme tiiviin ruovikon läpi. Runsaan kasvun syy haisi jaloissamme.  Rannassa velloi vanhaa mätänevää leväpuuroa.

simpukkaretki

sydänsimpukka, liejusimpukka ja sinisimpukka

sydänsimpukka, liejusimpukka ja sinisimpukka

ruovikossa

Kokosimme luokan seinälle monista ravintoketjuista koostuvan ravintoverkon. Piirsimme joukkoon vielä lintuja ja sijoitimme lajit oikeille paikoille. Linturetket teemme joskus myöhemmin.  Nyt olemme aloittaneet seuraavaan aiheeseen tutustumisen.

Lopuksi kiitos kaikille, jotka ovat tukeneet ja kannustaneet kouluamme ! Utön koulu saa jatkaa toimintaansa, mikäli sille on tarvetta ( oppilaita on vähintään kolme )

Mainokset
Kategoria(t): Luokkatyötä, Ympäristöä tutkimassa Avainsana(t): , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

2 vastausta artikkeliin: Haaveilujen päätös

  1. Saila sanoo:

    Hienoa! Hyvä Utön koulu ja kannustusjoukot!

  2. Susanna sanoo:

    Kyllä on hyvä blogi, kun minäkin opin tästä nuo eri simppukkalaadut. Ja onnittelut koulun jatkumisesta! Nyt vain rummut pärisemään ja lisää oppilaita Utöhön. Mieluiten sellaisia, jotka viihtyisivät saarella useamman kuin yhden vuoden.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s