Pöllöjuttuja

6.4.2011

Tulin yhdeksältä kouluun. Meillä oli eka tunti ruotsia. Toisella tunnilla minä,  Frans ja  Giàno maalasimme linnunpöntöt uudelleen. Kun olimme maalanneet pöntöt, menimme sisään ja oli matikkaa. Kun olimme tehneet matikkaa, menimme syömään. Ruokana oli kanapihvejä. Sitten lähdimme ripustamaan  Pyryn pönttöä. Kun olimme hakeneet koululta tikkaat ja pöntön, yhdet miehet sanoivat, että sarvipöllö lensi päin ikkunaa. Katsoimme sitä jonkun aikaa. Sitten Jouni sanoi, että hän menee katsomaan sitä lähemmin. Hän meni ihan hiljaa ja otti sen nopeasti ja tuli näyttämään sitä meille. Sitten menimme laittamaan pönttöä kiinni. Juha kiipesi tikkailla ja kiinnitti pöntön puuhun. Eliel

Pöntön ripustus

Ripustimme minun oman pöllönpöntön puuhun. Juha kiipes puuhun ja kiinnitti pöntön noin kolmen metrin korkeuteen. Sain itse ottaa kuvia opettajan kameralla. Pöntön ripustusta ennen sarvipöllö oli lentänyt ikkunaa päin. Jouni otti pöllön kiinni ja tarkisteli sitä Juhan kanssa. Pöllö pääsi iloisesti lentoon ja kaarteli hienosti puitten lomitse kuin olisi kiittänyt meitä. Kaikki sai myös rapsuttaa pöllöä. PyryAdvertisement
Kategoria(t): kevät, Kylä kasvattaa, Yhteistyö, Ympäristöä tutkimassa Avainsana(t): , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

4 vastausta artikkeliin: Pöllöjuttuja

 1. Saila sanoo:

  Ohhoh, ei pääsekään joka koululainen rapsuttamaan pöllöä!
  Minä ihailin kerran sarvipöllöä keittiöni ikkunasta. Kissani Musti murisi sille ja halusi päästä ulos. Päästin sen ja se säntäsi puhun ajamaan pöllön pois. Se on Mustin puu!
  Pöllöllä oli hienot oranssit silmät ja katsoin lintukirjasta, että se oli sarvipöllö.

 2. Saila sanoo:

  Brita, olin puutarhamessuilla Helsingissä eilen ja kävin etsimässä Siberia-tomaatin siemeniä, mutta ei löytynyt Maatiaiselta, Hyötykasviyhdistykseltä, Isoäidin kasveilta eikä normisiemenmyyjiltäkään (Korpikangas ym.) 😦 Saisikohan niitä ostettua postimyyntinä netin kautta jostain?

  • utonkoulu sanoo:

   Kiitos etsimisestä ! Tilaan useimmat siemenet Hyötykasviyhdistykseltä ja aikaisemmin heillä on ollut tämä lajike valikoimissaan. Vaan ei enää. Yritän kysellä, jos virolaiset tutut löytäisivät siemeniä heidän valikoimistaan. Tai voisihan sitä nettikauppaakin kokeilla:)

 3. Susanna sanoo:

  Täälläpä myös yksi Siberian siemeniä kaipaavaa myöhäisherännäinen… 😦

  Ja koululaisille terveisiä, että olen kyllä ihan superkade tuosta pöllön silittelystä! Mahtavia keväisiä luontokokemuksia teillä!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s