Maalauksia ja ensiapua

Minna esittelee akvarellitöitään

Minna Pyykkö on yrittänyt maalata Utössä tänä keväänä. Hänen työnsä ovat lähdössä näyttelyyn ja saimme maanantaina käydä katsomassa tuoreita tauluja.  Minna kertoi hiukan työskentelystään. Aiheet olivat tuttuja, mutta käsittelytapa uusi ja oppilaiden mielestä selvästi mielenkiintoinen. Jokainen löysi jonkun mieluisan taulun.

Taiteilija ja tauluja

Yksi kyläilevä koululainen kommentoi käyntiä näin:

AKVARELLITÖITÄ

Kävimme äsken katsomassa kauniita akvarellitöitä. Niiden aiheena oli keväinen luonto. Muuttolintuja ja rupikonnia oli kuvattu upeasti. Töiden taustat koostuivat erilaisista päällekkäin maalatuista väreistä, jotka eivät olleet millään lailla realistisia. Niistä kuvastui kuitenkin hyvin tunnelma, jota niissä oli tavoiteltu ja jokainen teos kertoi selvästi oman tarinansa.

Minuun teki suuremman vaikutuksen lintu- ja sammakkkotyöt kuin ne, joihin oli kuvattu ihmisiä. Kuvissa oli ihanan salaperäinen tunnelma, koska niissä ei ollut ketään selkeästi tunnistettavaa hahmoa.

Taiteilija kertoi meille, miten oli saanut inspiraation töihinsä. Se oli toki mielenkiintoista, mutta minä myös mielelläni tulkitsin kuvia oman kokemuksen mukaan. Erityinen suosikkini oli kuva, jossa pari rupikonnaa möyrii pusikossa. Minulle tuli siitä mieleen Kaislikossa suhisee-kirja. Siinä oli mukava tunnelma.

Hanna T

Rupikonnat akvarellin aiheena


Tiistaiaamuna Lauran urheilutunnilla keksittiin ja ratkottiin hätätilanteita. Tässä erään oppilaan kuvaus tunnista.

Olimme tänään Lauran kanssa harjoittelemassa ensiapua. Se oli kivaa. Olimme Enskärin pohjoispuolella. Saimme kaikki parin, kenen kanssa näytellä. Minulla oli Olivia. Löysin myös käärmeennahan. Olivialta katkesi molemmat jalat ja minulta nyrjähti yksi jalka, kun olimme kiipeilemässä korkealla kalliolla. Pera syttyi tuleen, kun kaatui nuotion päälle,  jonka Hanna oli sytyttänyt grillatakseen makkaran. Harmi, että Hanna tukehtui siihen makkaraan. Taneli ja Linda hukkuivat melkein. Johan

Vahvistettu luokkamme ( kolme entistä on oppilasta on kyläilemässä) kävi hätätilanteet läpi. Tilanteista syntyi paljon hyödyllistä keskustelua.  Brita

Ensiaputilanteita retkillä

Miten toimisin hätätilanteessa ?

Advertisement
Kategoria(t): Koulun ulkopuolista toimintaa, Kylä kasvattaa Avainsana(t): , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

2 vastausta artikkeliin: Maalauksia ja ensiapua

  1. Saila sanoo:

    Oho, olipa hurjan kuuloinen ensiaputunti! Tuohan vaikuttaa vähän perinteiseltä juhannuksenvietolta… 😉

  2. Susanna sanoo:

    Huh! Onpa ulkoilu vaarallista! Onneksi oli ensiaputaitoisia koululaisia auttamassa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s